Jag lagade biffmed nudlar, champinjoner och olika sorters lök. Skär lövbiffen i strimlor. Rör runt och red ev av med mer maizenamjöl och smaka av med mer salt
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biffmed bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Bryn lövbiffenmed smör, snabbt på hög värme i omgångar. Jag tillagar min stroganoff i min crockpot, då kan jag tänka på annat medan den står och puttrar och sköter sig självt
Smaka av med salt och strö över persilja. 600 g biff. 14 st schalottenlökar. 11 tsk kinesisk soja. 1600 g biff utskuren smör till stekning flingsalt nymald peppar 4 st schalottenlökar 2 st morötter 2 dl crème fraîche 1 msk kalvfond 1. 5 dl vatten 1 tsk kinesisk soja 1 msk dijonsenap 1. 5 dl cornichoner små gurkor hackad persiljaStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. 1Skala och klyfta löken. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter
Skala och skär upp morötterna i tunna skivor, skär paprikan i bitar, hacka löken och dela ananasen. 1 msk kinesisk soya. 1 gul lök. 1 msk kinesisk soya. 1 gul lök
Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt. Häll i bunken med ströbröd. 1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 3) Skala och riv vitlök och lök. 5) Forma jämnstora biffarmed händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna. 4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 msk Kinesisk soya. 1 gul Lök. 1-2 Vitlöksklyftor