Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiffmed stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och blanda ihop dem med såsen. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll i rosépepparn i stekpannan i skyn som finns kvar efter stekningen av biffarna
Hacka löken, oliverna och fetaosten. När biffarna fått fin yta lyft över dom i en ugnssäker form, häll vatten i stekpannan och vispa upp skyn från botten
Servera biffarnamed sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn. Vatten eller rött vin till skysky. Lyft ur biffarna och vispa ur pannan med lite vatten eller rött vin
De här pannbiffarna är lite mer exotiska än de traditionella med stekt lök. Vi serverade de med klyftpotatis och tzatziki som jag bara rört ihop fort med turkisk youghurt, riven vitlök, riven gurka, salt och peppar