Torsdag - Fiskfärs till biffar och burgare. En perfekt middag på en söndag och som avslut på veckan. Och hemligheten är den grymt goda såsen, kokad på egen buljong
Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs. Den gröna bollen som ni ser till höger om fiskbiffarna är en grön ärtpuré, ett tillbehör som Leif föreslog
Jag slänger med receptet på den enkla dillsåsen nedan. Man kan givetvis använda färsk fisk, köpa fiskfärs direkt från fiskhandlare och blanda andra fisksorter
Forma små biffar och stek dom i medelvarm panna tills dom har fått lite färg. Ett sätt att äta fisk på som jag dock gillar är hemlagade fiskbullar eller fiskkakor
Och så kan man ju göra goda biffarpåfiskfärs. till och med haft fisktema en hel vecka här på bloggen då jag gick igenom fördelarna med att äta fisk och olika tillagningssätt, som panering, i ugn, i stekpanna och i gryta
Forma små biffar av fiskfärsen, doppa i panko och stek i oljan från vitlöken. Skär vitlöken i tunna skivor, stek i olja till gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper