Biff wellington sås recept

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås
Biff Wellington

Biff Wellington

Servera med Bearnaisesås och Duchesspotatis. Bearnaisesås. Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd kajennpeppar och lite salt
Biff Wellington med svampfyllning

Biff Wellington med svampfyllning

1Madeirasås4 dl madeiravin 0,5 dl balsamvinäger 2 tsk japansk soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar) 1 msk olivolja, att "spräcka" såsen med. 1BiffWellington1 kg oxfilé (mittbit) 2-3 krm salt 2 krm vitpeppar, ur kvarn (eller svartpeppar) 6 skivor prosciutto (el parmaskinka) 1-2 msk dijonsenap 2 ark smördeg vetemjöl äggula, till pensling
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Låt biffarna kallna. Gör under tiden såsen. Lägg på biffen, vik ihop degen och tryck till skarvarna väl. Red eventuellt såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten

Biff Wellington

Såsen. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Sila såsen. Sås. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund innan det ska tillagas

Oxfilé Wellington med madeirasås

Låt biffarna kallna. Gör under tiden såsen. Lägg på biffen, vik ihop degen och tryck till skarvarna väl. Red eventuellt såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten