När biffarna är stekta lägg i en klick smör i stekpannan och vispa ned mjölet, späd sedan med lite vatten innan ni tillsätter grädden/mjölken, sojan, worcestersåsen och kryddorna
Förutom att sysselsätta en uttråkad hund med massor av promenader under dagen har jag bland annat lagat en god middag med "norrländska biffar" där de flesta ingredienserna kommer från de norrländska skogarna
Älgfärsbiffar med kantarellsås & mandelpotatis. Efter årets första svamprunda så kan ju inte gärna låta bli att svänga ihop en av de godaste pastarätter som finns
+ färsk svamp av något slag i skivor, soja, grädde. Så häromdagen bestämde vi oss för att ta upp älgfärs (som vi blandade upp med vanlig blandfärs) och gjorde till goda biffar
Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Tillsätt resten av ingredienserna, utom matfettet, och arbeta samman till en smidig färs. Servera biffarna med kokt pasta, kokt broccoli och röda paprikastrimlor
Forma om biffarna så att osten täcks med färs. Forma färsen till 8 biffar och lägg på smörpapper. Gör 8 platta kulor av ädelosten och tryck in i biffarna. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida. 500 g älgfärs