Biffar av kalvfärs recept

Kalasgoda färsbiffar

Kalasgoda färsbiffar

Häll av vattnet och pressa ner potatis och palsternacka genom en purépress i en bunke. Blanda kalvfärsen med saltet, då binder färsen vätskan bättre
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Den gröna bollen som ni ser till höger om fiskbiffarna är en grön ärtpuré, ett tillbehör som Leif föreslog
Klassiska Wallenbergare

Klassiska Wallenbergare

Färsen formas sedan till biffar, paneras i nymalt ströbröd och steks gyllene i rikligt med smör. Den andra teorin är att den första Wallenbergaren tillreddes av Julius Carlsson, köksmästare på restaurang Cecil i Stockholm
Wallenbergare med potatismos och champinjon- och persiljefräs

Wallenbergare med potatismos och champinjon- och persiljefräs

Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar. Smak av med salt och peppar. Forma färsen, med vattensköljda händer, till 8 biffar. Bryn lite smör i ens stekpanna och stek biffarna ca 3 minuter på varje sida. 500 g kalvfärs
Köttbullar med Gräddstuvad Purjolök

Köttbullar med Gräddstuvad Purjolök

För att få färsen glutenfri  använder jag fiberhusk istället, så håller biffar och köttbullar ihop minst lika bra