Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Biffar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja. 150 g fetaost, grovt smulad. Biffar 600 g lammfärs 150 g fetaost, grovt smulad 2 klyftor vitlök, rivna 1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad 150 g urkärnade kalamataoliver salt och peppar olivolja, till stekning
Biffar. Servera biffarna med din fruktiga sallad och örtdressing. Smula i fetaost, blanda om och forma 8 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. 75 g Fetaost
Fina hacka löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, senap, basilika och smula ner fetaosten. Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent
Blanda ner smulad fetaost och skivade oliver. Forma färsen till 12 biffar, och platta till dem något med stekspaden genom att hacka ett rutmönster. Stek biffarna i olja, ca 3 minuter per sida. 75 g fetaost
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Härliga smakrika små tomater i olika färger, gurka, fetaost, oliver och rödlök…
Grekiskabiffar med pastasallad och fetaost (Linas matkasse) recept nedan. pastasallad (i denna var det rödlök, pasta, gurka, sallad och körsbärstomater) och strö över fetaost
1100 g fetaost. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara