Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Servera med nykokt ris. ½ gul lök. Strimla salladslök och den gula löken. Fräs biffen i några minuter, pressa sen ner vitlöken och tillsätt den strimlade löken
Platta ut biffarna lätt med knytnäven eller flatsidan av en kniv. Häll lökskyn över biffarna. Lägg upp biffarna på serveringsfat eller på fyra tallrikar
4 rödlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g ryggbiff av nötkött 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 4 rödlökar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk äppelmos Ugnsstekt potatis