Nu blev det min tur att testa att baka Biscotti det har hellt enkelt inte blivit av förr. Så jag valde en med mandel och kardemumma två goda smaker jag gillar mycket
Det blev mandel biscotti med smak av kardemumma. Kardemumma tillsatte jag just för att det skulle bli än mer personligt då jag vet sedan tidigare att hon även tycker om kardemumma smak
För mig är skorpor sånna där snustorra saker med kardemummasmak som man köper i en stor påse och fick tillsammans med blåbärssoppa när man var liten och varit magsjuk
Nu är jag ju som jag är så jag skippade saffranen och hällde i en tesked mald kardemumma i stället. Jag rotade fram ett recept som en kompis smsade till mig innnan jul, saffransbiscotti
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna, rör ner ägg och yoghurt. 2. Forma till en längd, 2–3 cm tjock, ha lite vatten på händerna så går det lättare
Nedan hittar du ett recept på biscotti med smak av kardemumma och länkar till några andra recept på denna skorpliknande italienska kaka med olika smaker
Om man inte gillar digestivekex kan man alltid byta ut dessa kex mot andra kakor (oreos, short bread, biscotti etc), en tunn tårtbotten eller baka en browniebotten
Drys lidt knust biscotti på toppen eller en knust makron. Vit choklad och kardemumma creme. Koka upp 2 dl vispgrädde med en matsked kardemumma (hel) Låt står och dra några minuter och smält sedan 80 gr