Häll ner äggvitorna, citronsaft och socker i en metallbunke. Idag tänkte jag vi skulle köra en liten favorit i repris här på bloggen med mina dulce de leche biskvier
Ta ut plåten ur ugnen och dra bort bakplåtspappret med biskvierna på. Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron och vit choklad, i miniformat
Häll ner äggvitorna, citronsaft och socker i en metallbunke. Som ni vet så älskar jag biskvier och den här gången ville jag prova att göra en lite annorlunda smaksättning på smörkrämen
Mandelbiskvier. Temperera rikligt med choklad och doppa biskvierna. 10 droppar Citronsaft. När sockervattnet når 110 grader (använd digital kökstermometer) börja då vispa äggvita och citron i en rostfribunke till en fast maräng. 10 droppar Citronsaft
Det som lyckades desto bättre var biskvierna, som vi gjorde i två varianter, dels chokladbiskvier och sedan biskvier med vit choklad och fyllning med smak av hallon och citron, mums
Citronsmörkräm. Rör ned citronskal- och saft i smörkrämen. Receptet ger ca 20-25 biskvier. 4) Riv skal av citronen fint och pressa ur saften. 4) Håll i botten av biskvierna och doppa dem i chokladsmeten - som inte får vara alltför varm - så de får en fin chokladyta. 5 st Citron
#biskvier #lemoncurd #citronbiskvier Botten. Mmm… Biskvier är så gott. rivet skal av en citron. Biskvier kan bli rätt mäktiga så jag gör alltid mina i lite mindre format
Jag vet att jag läste i en tidning nyligen om hallonsmörkräm med just färska hallon och citron (har jag för mig) men eftersom hallon tenderar att smyga sig in överallt i mina bakverk så kände jag att det var dags för ngt annat