Efter en fika med en kompis blev jag inspirerad till att baka biskvier. Försökte även få till en slags hjärtform på biskvierna - inte världens bästa idé
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Apelsinbiskviermed mörk choklad. Läckra daimbiskviermed marängsmörkräm och kola. ) och idag ska du få ett jättebra grundrecept på mandelbottnarna som du använder till biskvierna
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
- Servera varm eller kall, tillsammans med en klick grädde eller glass och mandelbiskvier. Tiden varierar beroende på vad du har för ugn, men håll biskvierna under uppsikt för de bränns fort
Ställ desserten att stelna och garnera med en klick vispad grädde till serveringen. Pressa saften av 5 apelsiner och 1 citron. Sila den och späd den med vatten så att det blir 6 dl. Tag upp gelatinet, krama ur det och lägg det i en kastrull tillsammans med saften och 1-1 1/2 dl strösocker. 5 apelsiner
Citron- och hallonbiskvier. I år blev det ett efterrättsbord medapelsincheesecake, citron- och hallonbiskiver, citron- och vallmofrötårta och lite praliner (de är dock köpta)