) och idag ska du få ett jättebra grundrecept på mandelbottnarna som du använder till biskvierna. På bloggen hittar du tips på olika fyllningar (päron, apelsin och klassisk chokladkräm är några favoriter
)Bilderna vart kankse inte de bästa, men biskvierna var goda. Testade att göra päron & hallon biskvier, personligen tyckte jag att päron vart godast =)För 30 st normal stora eller ca 45-50 mindre som jag gjordeBottnarna450 g mandelmassa 3 st äggvitor1 ½ dl strösockerSmörkräm300 g margarinca 3 dl florsocker 1 tsk vaniljsockerValfri smak ( Jag gjorde halv satts smörkräm och hade då i 1 tsk päronessens & i den andra delen hade jag 1 ½ tsk hallonessensGarnering300 g mörk blockchokladev strösselVispa äggvitan tille tt löst skum. 1 tsk päronessens
Varva konserverade päron med bitar av mandelbiskvier med mascarponekrämen i glas. Mandelbiskvier. Spritsa ut massan i ca 20 biskvier och grädda i 10-12 min
Sen så gjorde jag även fyllda knäckflarn, kola havreformar, biskvier. Sen fanns det fruktsallad, godis till förbannelse, inkokta päron och säker nått jag missat också för mina ögon såg bara dessa små glas
Jag valde deras nötrostade päron med chokladglass och hasselnötter, Manda valde varm nyponsoppa med vaniljglass och biskvier, Kevin valde deras kanelstekta äpple med äppelsorbet, kanelparfait och havrefras och Michelle den klassiska crème brulee
Det första man tänker på kanske är biskvier och damsugare men det kan vara så mycket annat också. Jag gjorde två olika varianter, i den ena hade jag ugnsrostade rabarber och i den andra inlagda päron