Bläckfisk ringar recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Antingen friterade ringar eller de små armarna inlagda i marinad. Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Skär den i ringar och spara armarna. Häromdagen hittade jag finfina bläckfiskar i fiskdisken och kunde inte motstå dem
Grillad italiensk bläckfisk

Grillad italiensk bläckfisk

Bläckfisk är ju så mycket mer än bara de färdigfriterade ringar som man kastar ned i kokande olja. Den åttaarmade bläckfisken är lite av en outsider, något ovanligt, som jag har känslan av att vi svenskar sällan tillagar
Pluras paella

Pluras paella

Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna
Grillade räkor

Grillade räkor

Varva räkor och bläckfisk på spettet. Låt räkorna och bläckfiskringarna marinera i ca 3 timmar. 200 g råa bläckfiskringar frysta
ÄKTA THAILÄNDSK LUNCH

ÄKTA THAILÄNDSK LUNCH

Skölj en sista gång och skär sedan bläckfisken i ringar. Maträtterna innehåller fisk, kyckling och bläckfisk
Yum Talay

Yum Talay

Skär med mycket vass kniv skåror i kors på ena sidan av den rena bläckfisken och dela den sedan i bitar
Hemmagjord calamari är den bästa

Hemmagjord calamari är den bästa

Skär bläckfisktuberna i ringar. Nu är det kanske inte lika lätt att få tag på färsk bläckfisk i Sverige som här, men om ni får tag i det så gör er egen calamari
Bläckfiskringar i ugn

Bläckfiskringar i ugn

Varför inte pröva att laga lite ringar med bläckfisk i ugnen. Blanda ner salt, kryddor, pressad vitlök, olivolja och vitt vin i ringarna
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Fritera bläckfiskringarna. Ursprungligen var vår tanke att att vi skulle haft bläckfisk i denna men då vi inte hittade någon färsk sådan fick vi snabbt tänka om, istället för bläckfisk fick det bli laxfile
Bläckfisksallad

Bläckfisksallad

Rensa ur bläckfisken (eller be din fiskhandlare att göra det) skär sedan ringar lagom brett. Min kollega Josefine har tjatat om hur gott det är med bläckfisksallad nu lite för länge så jag bestämde mig för att göra det ikväll
Calamares Fritos

Calamares Fritos

Skär huvudet i ringar eller bitar samt armarna i mindre bitar. Vänd bläckisken i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sedan slutligen bitarna/ringarna i polentan
Lite japansk inspirerat blev det idag!

Lite japansk inspirerat blev det idag!

Fritera bläckfiskringarna i en djup stekpanna på hög temperatur i mycket solrosolja. Men först så blev det lite bläckfisk till förrätt och M&M gillade detta