Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Antingen friterade ringar eller de små armarna inlagda i marinad. Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet
Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Bläckfisk är ju så mycket mer än bara de färdigfriterade ringar som man kastar ned i kokande olja. Den åttaarmade bläckfisken är lite av en outsider, något ovanligt, som jag har känslan av att vi svenskar sällan tillagar
Skär bläckfisktuberna i ringar. Nu är det kanske inte lika lätt att få tag på färsk bläckfisk i Sverige som här, men om ni får tag i det så gör er egen calamari
Fritera bläckfiskringarna. Ursprungligen var vår tanke att att vi skulle haft bläckfisk i denna men då vi inte hittade någon färsk sådan fick vi snabbt tänka om, istället för bläckfisk fick det bli laxfile
Rensa ur bläckfisken (eller be din fiskhandlare att göra det) skär sedan ringar lagom brett. Min kollega Josefine har tjatat om hur gott det är med bläckfisksallad nu lite för länge så jag bestämde mig för att göra det ikväll
Skär huvudet i ringar eller bitar samt armarna i mindre bitar. Vänd bläckisken i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sedan slutligen bitarna/ringarna i polentan
Fritera bläckfiskringarna i en djup stekpanna på hög temperatur i mycket solrosolja. Men först så blev det lite bläckfisk till förrätt och M&M gillade detta