Bläckfiskpasta recept

Svart pasta med skaldjur

Svart pasta med skaldjur

INGREDIENSER 2-3 persNågra matskedar olivolja250 till 500g lyxiga skaldjur (t ex små bläckfiskar/bläckfiskringar, skalade råa räkor, små pilgrimsmusslor…) 2 skalade och tunt skivade vitlöksklyftor Ca 1 dm purjolök, skivadEn nypa chili flakesSalt och nymalen svartpeppar1 litet glas torrt vitt vin8-10 körsbärstomater, halverade1 msk hackad färsk persiljaSaften från 1/2 citron1 msk smörca 250g svart bläckfiskpasta
Svart pasta, gröna bönor, rosa räkor

Svart pasta, gröna bönor, rosa räkor

färsk bläckfiskpasta. Bläckfiskpasta med räkor, chili och bönor 500 g edamamebönor i skidor 500 g färsk bläckfiskpasta 1 st gul lök 1 st stor vitlöksklyfta 1 tsk sambal oelek, kanke lite mindre En skvätt oivolja ett steka i, inte för lite

Sussies bläckfiskpasta

Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rensa bläckfiskarna. Hetta upp oljan och fräs skivad rödlök ett par minuter

Räk- och bläckfiskpasta

Sås. Låt ärterna bli heta snabbt i kokande, saltat vatten. Mixa med ett par msk av kokvattnet till puré. Smaka av med lite salt och var inte blyg med kajennpepparn

Tonfisk med bläckfiskpasta

400 g bläckfiskpasta. Gör grundreceptet på tomatsås och smaksätt med färsk koriander. Smaka av och ta av från spisen

Havspasta med varmrökt fisk

200 g bandpasta, gärna svart bläckfiskpasta. Ansa färska brysselkålshuvuden och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten