Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra start på morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel
Dagens gröt, dagens gröt lalalalala dagens gröt. Det är ej rostad lök på gröten (befinner mig fortfarande i rostad lök-trauma från i fjol) utan rostad kokos
Att ugnsbaka gröt istället för att koka den är ett roligt sätt att förnya frukostklassikern. Tillagningstiden blir dock mycket längre än vid kokning, vilket gör gröten perfekt till en lugn helgfrukost eller på en brunchbuffé
Under tiden gröten kokar så skala bananen och skiva den i bitar. När gröten är fast och allt vatten har kokat in (tar ca 3 minuter) så häll upp gröten i skålen med blåbären i
Jag är en periodare när det gäller gröt. Den blir ganska lös, och påminner lite om mannagrynsgröt. Då rör jag ner de frysta bären lite försiktigt, stänger av spisen och låter bären få tina lite i gröten
Jag toppade min blåbärs-chiagröt med pumpakärnor (proteinrika, vitaminrika och mättande), kokosflakes (kan ersättas med kokosflingor) och hackade aprikoser (har lägre GI än de flesta andra torkade frukter och innehåller mer fibrer)