Blomkålsgratäng kassler broccoli recept

Blomkålsgratäng med kassler

Blomkålsgratäng med kassler

Ta bort svålen och brosket och skär kasslern i strimlor. Koka upp vatten och koka broccolin li saltat vatten, ca 7-8 minuter. Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 minuter. 1-1,2 kg kassler
Kassler och grönsaksgratäng

Kassler och grönsaksgratäng

Blomkål och broccoli är dessutom mina favoritgrönsaker, särskilt i varm form. Kassler/broccoli/blomkålsgratäng ~ 1 gul lök~ 5 dl grädde~ ca. 500-600gr kassler~ 4 dl riven "hushållsost"~ 2 broccoli buketter & motsvarande mängd blomkål~ salt, vitpeppar, svartpeppar~ koka blomkål & broccoli i saltat vatten 4 min~ strimla/tärna kasslern, och fräs till den i stekpannan~ lägg kasslern i botten på en ugnsform & fördela broccoli/blomkål över~ hacka löken & fräs i rejält med smör~ tillsätt sedan grädde, ost & kryddor i stekpannan~ rör om & låt puttra ett par minuter~ häll såsen i ugnsformen & gratinera i mitten av ugnen 225 grader ca 15 min 1 gul lök. 500-600gr kassler. 2 broccoli buketter