Ibland kan man bli sugen på lite "snabbmat" men vill ändå äta nyttigt och hemlagat. Då är det inte dumt att steka ett par kryddiga korvar med hög kötthalt och göra lite blomkålsmos till
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Häll i Västerbottensosten och smöret, krydda och rör om
Klicka upp blomkålsmoset i små glas och dekorera med prusciutto och sparris efter tycke och smak. 0,5 – 1 dl crème fraiche, går oxå bra med lätt crème fraiche om man vill vara lite nyttigare, eller grädde om man vill ”lyxa”. 1 dl crème fraiche, går oxå bra med lätt crème fraiche om man vill vara lite nyttigare, eller grädde om man vill ”lyxa”
Detta är ju fantastiskt god och nyttig husmanskost. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blomkålsmos är ett nyttigt lågkolhydratalternativ till potatismos som är lätt att variera i smak genom att byta ut eller utesluta ärtor och koriander mot tex broccoli och basilika
Blomkålsmos. Ja, vissa väljer att göra det men för de som vill ha lite mer variation och lite bredare spektra av livsmedel att äta kan man så klart ersätta kolhydraterna med en massa annat gott och nyttigt
Baconlindad fläskfilé med blomkålsmos och morots-/. Grönkål är inte bara ett måste på julbordet (för många) utan det är också ett av de nyttigaste livsmedlen som finns, full av vitaminer som stärker kropp och själ