Finhacka/ riv lökenoch klipp baconet. Häll sedan över baconröranoch riv sedan rikligt med ost över. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek
Häll allt i en ugnssäker form och toppa sedan med riven ost. Hacka alla grönsaker och skär upp bacon. Blanda ägg och mjölk i en bunke, salta och peppra
Häll sedan över baconröranoch riv sedan rikligt med ost över. Hoppas glömde att ta bild på färdigt resultat så kan de va när man fårbesök och tar ett glas vin med gästerna innan middagen men gratängen är riktigt god måste jag bara säga
Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratängmed lite broccoli och en krämig ostsås i, det behöves därmed ingen sås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmör till
Till det serverade jag en supergod blomkålsgratäng. Men du beöver ju såklart inte köra detta köttet till utan du kan ju lika gärna steka upp en köttbit eller kyckling, eller lite bacon
Eftersom vi är väldigt förtjusta i en lagom rosa stekt oxfilébit blev det kvällens val och till köttet hade vi en blomkålsgratängmedbacon som smakade fantastiskt gott