Blomkålsgratäng recept

Blomkålsgratäng!

Blomkålsgratäng!

Blomkålsgratäng. Blomkålsgratäng1 huvud blomkål1 stånd broccoliCa10 skivor ost5dl creme fraiche1 gul lök2 vitlöksklyftorSvartpepparSaltVitlökspulverDela blomkål och broccoli i buketter , koka i saltat vatten i ca 5 min, häll av i ett durkslag
Krämig blomkålsgratäng med kassler.

Krämig blomkålsgratäng med kassler.

1 stort blomkålshuvud2 morötter500 g kassler2 dl grädde1 dl mjölk2 msk dijonsenap1 msk sötstark senap1 krm provensalska örtersalt och svartpeppar2 dl riven ost2 ägg1 tsk smör
Blomkålsgratäng!

Blomkålsgratäng!

Du behöver. 1 blomkålshuvud. 2 dl crème fraiche. 2 dl mjölk. 1 vitlöksklyfta. 1,5 msk majsstärkelse. 1 purjolök. 2 msk hackad persilja
Blomkålsgratäng med purjolök

Blomkålsgratäng med purjolök

Blomkålsgratäng. Hej vänner,. Idag blev det en vegetarisk lunch av lite rester från kylen. Jag fick ett ryck och rensade ut klädkammaren i sovrummet, väldigt befriande, men nu är förrådet helt fullt istället
Blomkålsgratäng

Blomkålsgratäng

6 portioner blomkålsgratäng. 6 portioner blomkålsgratäng. 2 st färska blomkålshuvuden eller 1 kg djupfryst blomkål
Snabb Blomkålsgratäng

Snabb Blomkålsgratäng

Igår var det uppvisning/konsert med Vincent orkester, så det blev en snabb blomkålsgratäng med lite skinka till middag efteråt
Blomkålsgratäng med kassler

Blomkålsgratäng med kassler

Dagens rätt här på bloggen i dag blir en blomkålsgratäng med kassler. Måste säga att jag är riktigt nöjd med min start på 2019
Blomkålsgratäng LCHF

Blomkålsgratäng LCHF

En ny sorts blomkålsgratäng såg dagens ljus, när kylen var tom på både grädde och mjölk. Blomkålsgratäng med varmrökt Sidfläsk
Blomkålsgratäng LCHF

Blomkålsgratäng LCHF

Sätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 5 minuter. Smörj en stor form och lägg sen i den avrunna blomkålen
Blomkålsgratäng med smak av bacon

Blomkålsgratäng med smak av bacon

Skär bort stocken från blomkålen och dela för hand kålen i stora buketter. Skär bort stjälken/stocken från varje stor bukett och fortsätt bryta till mindre buketter tills de inte har större yta än en enkrona, gärna mindre