En god variant på blomkålsmos. Servera till något gott. Ca 4-5 portioner. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Häll i Västerbottensosten och smöret, krydda och rör om
Så jäkla gott alltså. Det här smakade jag för första gången hos min mamma i veckan. Hon lagar en del recept som påminner om LCHF och det här är ett sånt recept
Var ju inte lika gott som potatismos men det var gott, så det kommer jag göra fler ggr. När vi åt viltskavsgryta med potatismos, gjorde jag blomkålsmos
Bryt blomkålen i buketter, ta gärna med lite av stjälken. Häll grädden i en kastrull och värm. Lägg i blomkålsbuketterna, smör och salt innan det börjar koka
Blomkålsmos var riktigt gott, även om konsistensen inte riktigt var som potatismos. Jag toppade med lite extra parmesanost vid servering, bara för att det är så gott
Jag serverade blomkålsmoset till nystekt hamsi, små sardin/ansjovis-liknande fiskar. Vi har nu bott här så gott som varje vinter ända sen 2003, det blev några små avstickare till Aiya Napa på Cypern ett par år och en månad i Florida förra vintern. Blomkålsmos 2 port. Hamsi med blomkålsmos utan dill… Blomkålsmos 2 port
Väldigt gott till lax. Blomkålsmos med torsk och knaperstekt baconFör de som försöker dra ner på kolhydraterna och tröttnat på att bara äta sallad till köttbiten eller fisken kan jag varmt rekommendera blomkålsmos