Bläckfiskringar stekta recept

Fransk kalops

Fransk kalops

Ikväll blir det en annan reprisfavorit, rökta räkor med lakritsaioli, bläckfiskringar och musslor på ett eller annat sätt och så vita bubblor till det
Pasta med bläckfisk och räkor

Pasta med bläckfisk och räkor

170g bläckfiskringar. 170g bläckfiskringar. Att gilla pasta är inte svårt. Om man dessutom lassar i ingredienser som man vet är goda så blir det ju inte sämre
Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Fritera bläckfiskringarna. När vi besökte EWBC i Italien i höstas hade vi att välja på två post-trips att välja på Chianti och Friuli, vi valde Chianti varför jag gick miste om nordöstra Italiens vita guld
Snabbt & Gott ..

Snabbt & Gott ..

  Friterade Kycklinnuggisar/Bläckfiskringar med Wokgrönsaker *   Ibland så är det så enkelt och bekvämt att köpa de nästan färdiga förpackningarna mat
Pinchos Helsingborg!

Pinchos Helsingborg!

Jag valde att beställa in bläckfiskringarna som alla hade pratat gott om och en pannacotta med smak av kokos och lime

Crazy golf och crazy portioner

Jag valde stekt chorizo-korv, fritterade bläckfiskringar och kycklingbitar. Så var påsken över för den här gången, och i år hann jag inte ens ta fram de få påskpynt jag har

En vecka av sommar

Jag beställde som vanligt fritterade bläckfiskringar med en jättegod chilidipp till förrätt. Så är det helg igen, hur härligt
Skön helg och fungerande värmepanna

Skön helg och fungerande värmepanna

Både Steve och jag beställde var sin portion bläckfiskringar med chilisås till förrätt. Till huvudrätt blev det rödspätta med krabba, spenat och stekta grönsaker som var lika gott som vnaligt

Middag och medicin för själen - pasta med bläckfiskringar

Pasta med bläckfiskringar. När såsen har puttrat en stund häller jag upp såsen i en stor skål en stund, hettar sedan upp pannan/grytan igen och lägger ner mer olja + smör och sedan steker jag bläckfiskringarna i hög värme
Middag och medicin för själen - pasta med bläckfiskringar

Middag och medicin för själen - pasta med bläckfiskringar

Pasta med bläckfiskringar. När såsen har puttrat en stund häller jag upp såsen i en stor skål en stund, hettar sedan upp pannan/grytan igen och lägger ner mer olja + smör och sedan steker jag bläckfiskringarna i hög värme
Spansk mini Bloggfest med Tapas

Spansk mini Bloggfest med Tapas

Bläckfiskringar. Stekta i smör och olja med vitlök, salt, peppar och persilja. Har inte hunnit med att ha blogg fester på sistone
En spansk historia...

En spansk historia...

Tillsätta pilgrimsmusslorna, räkorna och bläckfiskringarna och tryck ner de i riset. Paella Valenciana
Paella

Paella

ca 300 gram calamares (bläckfiskringar). När jag tänker på paella transporteras jag direkt till en fantastisk liten enkel fiskrestaurang på spanska sydkusten på stranden en bit utanför Marbella som heter Sinbad el Marinero

Marinerad bläckfisk

Salta och peppra bläckfiskringarna. 400 g bläckfiskringar. Använder du fryst bläckfisk ska de tinas innan tillagning

Paella

5 dl risottoris (typ carnaroli eller avorio – finns i de flesta affärer numera) 1–2 gula lökar, finhackade 2 klyftor vitlök, finhackade drygt ½ dl olivolja 1–2 dl vitt vin en nypa saffran 1 liter riktigt god fyllig kycklingbuljong eller fiskbuljong Mogna fina tomater – gärna plommontomater, alternativt hela tomater på burk Kyckling – man kan ta kokt eller grillad sedan tidigare, eller ta bitar av färsk kyckling Calamares (bläckfiskringar) Räkor (gärna stora) – råa eller kokta Musslor – vanliga blåmusslor eller hjärtmusslor (vongole på italienska) Häll olivoljan i en stor stekpanna (eller paellapanna, om du har), lägg i den finhackade löken och vitlöken och fräs på ganska låg värme så löken mjuknar utan att ta färg – då blir den besk