Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk. Blåbärsmuffinsmed vaniljkakigt strössel - saftiga smarriga muffins med nyplockade blåbär pimpade med krispigt drömliknande strössel
Jag försöker cykla till jobbet varje dag men det känns synnerligen ovärdigt att komma fram helt stelfrusen (trots att jag cyklar ganska fort på en tung cykel), med knallröda kinder och rinnande mascara
I eftermiddag är vi bortbjudna på middag så jag hinner inte uppdatera med något nytt recept just nu, så jag slänger in ett snabbt tips till alla sötsugna därute på dessa vrålgoda, stora och saftiga blåbärsmuffins…
Häromdagen bakade jag ett par blåbärsmuffinsmed polenta från Leilas bok och de var riktigt goda. De blir saftiga av filmjölken och hon har inte snålat med blåbären
Vispa i en annan bunke ägget och blanda ihop med mjölk och smöret. 1 1/2 dl filmjölk. 1 1/2 dl filmjölk. Ljuvliga muffins som inte är så söta av socker utan snarare av blåbären
Blanda pulvret med socker och mjölk. Vispa smöret och socker pösigt med en elvisp. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner växelvis med filen
Varva ner i smeten tillsammans medfilmjölken. Klicka ut muffinssmeten till lite drygt hälften i formarna, fördela de resterande blåbären, och fyll på med smeten