Jag bakar inte mycket tårta, detta då vi sällan är många nog kring bordet att äta upp en hel tårta, samt att det är bökigare att släpa med sig till jobbet då jag åker kommunalt och promenerar en bra bit
Detta är en ny tårta lite mixat av olika favoritsmaker och recept till mig en underbar nötbotten med en krämig blåbärs och färskost kräm toppad en blåbärsgele och till sist dekoredad med lite färska bär
Det är ju både gott och nyttigt med blåbär - så varför inte baka en blåbärstårta. Bred därefter försiktigt ut mascarponekrämen och toppa med chokladspån
Färskostfrosting medcitron. Blåbärschiboust6 g gelatinblad [2 st] 200 g blåbärspuré 15 g citronsaft [1 msk] 5 g vaniljsocker [1 tsk] 20 g majsstärkelse [0,33 dl] 60 g äggula [3 st] 45 g strösocker [0,5 dl] 90 g äggvita [3 st] 60 g strösocker [0,6 dl]
citron,. Jag vet att jordgubbar är väldigt svenskt men den här blåbärstårtanmed lemoncurd fångar ju faktiskt upp de svenska färgerna på ett fint sätt och jag ÄLSKAR blåbär
Luftiga citronbottnar varvade med blåbärs fyllning och så rikligt med vaniljfrosting runt om. För alla bra sidor som jag ramlar över med tips på ställen jag vill besöka (men aldrig besöker), resuranger jag vill testa (men aldrig bokar bord till) och recept att laga (som sällan lagas) hamnar där tillsammans med massa annat smått och gott
Bilden nedan är en citron och blåbärstårta, hela receptet finns här. Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
Blåbärstårta. Det gör jag med ett samlingsinlägg för mjölkfria tårtor. Därefter varvas blåbär, citron, marsankräm och som pricken över i läggs ett blått marsipanlock över hela härligheten
Choklad- och blåbärstårta. Jag gör den med alla möjliga glasyrer och pynt jag kommer på. I helgen gjorde jag den som efterrätt på påskaftonen, och provade med en blåbärsglasyr