Till lunch blir det blåmusslor uppkokta ivittvin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilkenvi kommer att äta med en grönsallad och pasta
En annan sak som passar utmärkt att tillagasivittvin är blåmusslor. (Jag hade förkokta blåmusslor - om ni använder färska eller frysta får ni anpassa tillagningstiden)
Får du inte tag på vongole eller hjärtmusslor, använd blåmusslor. Skölj sedan musslorna noga i kallt rinnande vatten, knacka dem mot diskbänken och kolla att de stänger sig
Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Fräs det i en stor kastrull eller gryta med liteolivoljaTillsätt musslorna och häll över grädden och hälften av vinet
2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippepersilja