Blåmusslor i vitt vin recept

Gratinerade blåmusslor med parmesan och persiljeolja | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Gratinerade blåmusslor med parmesan och persiljeolja | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

1 förpackning(ar) blåmusslor. 2 st vitlöksklyftor. 3,5 dl vittvin. 1 knippepersilja. 0,5 dl olivolja. 1 st vitlöksklyfta. 1 klyfta(or) citron. 1 nypa(or) flingsalt. Ingredienser 1 förpackning(ar) blåmusslor 2 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 3,5 dl vittvinTopping. 1 knippepersilja 0,5 dl olivolja 1 st vitlöksklyfta 1 dl ströbröd 50 g parmesanost Topping 2. 1 klyfta(or) citron 1 nypa(or) flingsaltSkriv ut
Musslor med grädde och vitt vin

Musslor med grädde och vitt vin

olja att steka i. 1 nät blåmusslor. 1 st bananschallottenlök finhackad. 4 st vitlöksklyftorfinhackad. 4 kvistartimjan. 3 dl vittvin. 1 persiljafinhackad
Musslor i vitt vin och chili

Musslor i vitt vin och chili

½ litervittvin. Lägg dem i en kastrull med vin och pressa en lime över. De musslor som inte stänger sig helt slänger nidirekt
Pasta vongole med vitt vin

Pasta vongole med vitt vin

Får du inte tag på vongole eller hjärtmusslor, använd blåmusslor. Skölj sedan musslorna noga i kallt rinnande vatten, knacka dem mot diskbänken och kolla att de stänger sig
Musslor med grädde och vitt vin

Musslor med grädde och vitt vin

1 kg blåmusslor 1 bananchalottenlök, finhackad 4 klyfta vitlök 4 kvisttimjan 3 dl vittvin 2 dl grädde 1 kruka persilja, finhackad olja, att steka i
Musslor i vitt vin

Musslor i vitt vin

2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippepersilja
Musslor med grädde och vitt vin

Musslor med grädde och vitt vin

1 kg blåmusslor 1 bananchalottenlök, finhackad 4 klyftor vitlök 4 kvistartimjan 3 dl vittvin 2 dl grädde 1 kruka persilja, finhackad olja, att steka i