Här har jag skalat bort skaldjuren och bara använt mig av blåmusslor, det blir otroligt gott. Frutti di mare är en av mina favoriträtter när det gäller italiensk mat, när vi är i Italien väljer jag allt som oftast en tallrik med denna fantastiska pasta
Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Eller i en pasta. 1 kg färska blåmusslor. 1 kg färska blåmusslor. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Får du inte tag på vongole eller hjärtmusslor, använd blåmusslor. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen, tajma så att den blir klar samtidigt med musslorna
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan i ett durkslag. Ett nät med blåmusslor är oftast prisvärt och i det här fallet resulterade detta inköp i upptäckten och omarbetningen av ett trevligt recept från Bon Appetit, och i förlängningen en väldigt god måltid
Vongolemusslorna jag köpte var superfina och alla var bra, behövde inte slänga en enda så även om priset var lite dyrare än vanliga blåmusslor som jag brukar köpa ibland var kvalitén bättre
ex valnöts och portabellolasagne, tortellini med karljohansvamp och tomatsås, spagetti med blåmusslor, vitlök och persilja, örttagliatelle med kantareller och hasselnötter osv osv… Vi ger även tips på alla sorters glutenfri pasta och nudlar som du kan hitta i butikerna
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll i nykokt pasta, musslor, chili. 1 kg färska blåmusslor. Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda