Bostongurka kall sås recept

En riktigt god kall sås, med bostongurka, kapris och örter

En riktigt god kall sås, med bostongurka, kapris och örter

Kallsås med bostongurka, kapris och örter. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Här kommer receptet på en kallsås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. 2 dl bostongurka. 2 dl bostongurka
Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Enkel kall sås till fisk

Enkel kall sås till fisk

Blanda bostongurkan med gräddfil och majonnäs. Låt stå kallt en stund. 2 dl bostongurka. Krydda med salt och peppar efter egen smak
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Blanda samman och ställ kallt till servering. Erica bjöd på fish 'n' chips och den här otroligt goda såsen till
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Gillade ni den kallasåsen till fisken i skolan. Men nu gillar jag kallsås till fisk,. 4 msk bostongurka. Ställ såsenkallt fram till servering 5 dl gräddfil. 4 msk bostongurka
Kall sås till fisk.

Kall sås till fisk.

½ dl bostongurka. Men EN sås älskar han och det är den kallasåsen de får till panerad fisk i skolan. Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kallsås. Med den lite syrliga kallasåsen och några kokta potatisar till blir den stekta fisken en riktig festmåltid
Panerad torskfilé med kall sås

Panerad torskfilé med kall sås

Kallsås. Rör ihop såsens ingredienser. Kallsås, (till cirka 4 personer). 5 msk bostongurka. Vardagsmat och här i form av torskfilé
Sommarfisk med kall sås

Sommarfisk med kall sås

Den kallafisksåsen är ett måste till. Rätten kan serveras både ljummen och kall och perfekt att ha på en buffé eller till picknick
Fiskbiff med mos och kall sås

Fiskbiff med mos och kall sås

Sås. ca 239 kcal/port Sås. 2 dl gräddfil 1 1/2 dl turkisk yoghurt 3,5% 2 msk chilisås 3 msk bostongurka salt, vitpeppar Blanda alla ingredienser smaka av med kryddor Recept. 2 msk chilisås. 3 msk bostongurka
Fiskpanetter med kall sås

Fiskpanetter med kall sås

Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanetter med kallsås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)

Lax med kall fisksås

½ dl bostongurka. Som skolans kallafisksås som serverades med fiskpanetter. Eftersom lax är en stor favorit här hemma serverade denna smarriga sås tillsammans med lite stekt lax istället
Skolans fisksås- Kall dillsås

Skolans fisksås- Kall dillsås

Kalldillsås (skolans fisksås). 1 dl bostongurka. 1 dl bostongurka. 3 dl gräddfil. 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
Bostongurka

Bostongurka

Servera gurkan till korv eller hamburgare eller rör ned några matskedar i majonnäs till en kallsås. Häll upp bostongurkan i väl rengjorda burkar och förslut