Kallsås med bostongurka, kapris och örter. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Gillade ni den kallasåsen till fisken i skolan. Men nu gillar jag kallsås till fisk,. 4 msk bostongurka. Ställ såsenkallt fram till servering 5 dl gräddfil. 4 msk bostongurka
½ dl bostongurka. Men EN sås älskar han och det är den kallasåsen de får till panerad fisk i skolan. Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag
En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kallsås. Med den lite syrliga kallasåsen och några kokta potatisar till blir den stekta fisken en riktig festmåltid
Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanetter med kallsås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)
½ dl bostongurka. Som skolans kallafisksås som serverades med fiskpanetter. Eftersom lax är en stor favorit här hemma serverade denna smarriga sås tillsammans med lite stekt lax istället
Servera gurkan till korv eller hamburgare eller rör ned några matskedar i majonnäs till en kallsås. Häll upp bostongurkan i väl rengjorda burkar och förslut