när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Vi har valt att inte ge Olivia varken välling, industritillverkad gröt eller färdiglagat barnmat. När det kommer till gröt tycker jag att det är så märkligt att rådet från BVC, dietister och Livsmedelsverket är att ge barnen industritillverkad gröt
Den börjar med grötens historia och grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete etc) men också recept på tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt
Förra vintern levde jag på bovetegröt i princip. Nypon är rikt på c-vitamin och antioxidanter, quinoa är proteinrikt och innehåller mycket vitaminer & mineraler, psyllium är bra för tarmarna och bovete är rikt på b-vitamin bland annat
Proteinrikare hemmagjord "super gröt" mix. Grötmix (Räcker till ca 15 portioner gröt)10 dl havregryn/bovete/dinkel/soja flingor2 dl solroskärnor2 dl linfrön1 dl hasselnötter / andra nötter/frön du tycker om1 dl riven kokos / russin, gojibär eller annat du tycker omBlanda allt och förvara i en lufttät burk, eller häll tillbaks i påsen havregrynen kom i till exempel. Koka upp 1,5 dl grötmix med 3 dl vatten och en nypa salt. Låt koka ca 2 minuter eller tills gröten har den konsistensen som du tycker är bra. Grötmix (Räcker till ca 15 portioner gröt). 1,5 dl grötmix