Brödet från pizzerian recept

Pizzeria O’Munaciello

Pizzeria O’Munaciello

Pizzerian ligger mitt i centrala Napoli, en bit från de spanska kvarteren och kyrkan Santa Chiara. Neapel, en magisk stad, otroligt full av liv
Rapport från dagens Elevens val

Rapport från dagens Elevens val

Grädda tills brödet blir gyllengullt. I receptet från ICA används creme fraiche men vi tog gräddfil. Låt brödet svalna under en bakduk så blir det mjukt
Ostgratinerade vitlöksbröd

Ostgratinerade vitlöksbröd

Matlagningen hade jag inte alls lust med idag så det slutade med att vi hämtae upp pizza frånpizzerian
Smalare Ceasarsallad med low carb krutonger

Smalare Ceasarsallad med low carb krutonger

Skär brödet i tärningar. Inspirationen till dressingen är från den fantastiska Jamie Oliver, och jag och David testade att göra denna sallad efter att ha sett ett tv-program då han gjorde en Ceasar sallad (HÄR är Jamies recept)
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Ta bort kanterna på brödet och skär i kuber. Putsa kasslern fri från kanter och fett. Lägg brödet längst upp och ringla smält smör över
När skräpmat blir nyttig mat

När skräpmat blir nyttig mat

Själv är jag en person som inte tycker att vanlig pizza frånpizzerian eller hamburgare från en hamburgerkiosk är gott
Korv- och böngryta med ajvar

Korv- och böngryta med ajvar

Men det är ju så himla gott det där brödet. Dagens middag blev faktiskt en falafeltallrik med pommes och kebabsås frånpizzerian här nere
Lyxpizza med sommarprimörer, chèvreost och timjan

Lyxpizza med sommarprimörer, chèvreost och timjan

Förra veckan firade vi med rosébubbel från Alexandre Bonnet (för tillfället lyxförpackad i ett spetsprytt fodral designat av Ida Sjöstedt) – en mycket trevlig och vacker champagne som fungerade fint både som fördrink och till bärdesserten

Bondbönor på italienska

Svensk färskpotatis, lokal grön sparris, späda morötter, rädisor, mini-plommontomater från Kinnekulle mm
Sparrispizza med vaktelägg

Sparrispizza med vaktelägg

Det är ett recept från Jim Lahey, han med det knådfria brödet, som numera driver pizzeria. Följ gärna länken från själva pizzareceptet till degreceptet och titta på videon, jag tyckte den var bra
Våga vägra knätofs!

Våga vägra knätofs!

” För det tar verkligen inte mer än tio minuter från deg till pizzakartong. För ytterligare 95 kronor får vi en välmatad vit pizza, en tomatsåsfri variant med ursprung från Neapel. Kanske är det inspirationen från världshistoriens första Margherita, bakad av Raffaele Esposito redan 1889

Hoho!

En SJ-baguette med kyckling och bacon, förutom det fluffdegiga brödet var den förvånansvärt god med krämig majonnäs och saltgurka eller så var jag bara väldigt hungrig

Munchie’s Burger i Jönköping

Jag kände också en ganska underlig smak av ägg igenom hela måltiden, men lyckades inte sätta fingret på var den kom ifrån
Bloggträff i Falkenberg - Food Blog Event

Bloggträff i Falkenberg - Food Blog Event

de flesta av dom garnerar med "exotiskt" ogräs från Ugglarps Grönt minsann. allt från rostning av kaffebönor till hur bönorna mals och sedan dricks
Vätternrundan, the LONG story

Vätternrundan, the LONG story

Från början. På pizzerian tiggde vi till oss sista-minuten-tips av ett par mer erfarna cyklister. ta oss lugnt och fint från start till mål

Vinbärskaka och en tur till Danmark

Sent i går kväll kom vi hem från några fina dagar i Danmark med vänner. Vi körde den ca en timmes långa bilfärden från båten i Fredrikshavn till Lökken där vi började med att promenera i regnet i jakt på en lunchrestaurang