Grädda tills brödet blir gyllengullt. I receptet från ICA används creme fraiche men vi tog gräddfil. Låt brödet svalna under en bakduk så blir det mjukt
Skär brödet i tärningar. Inspirationen till dressingen är från den fantastiska Jamie Oliver, och jag och David testade att göra denna sallad efter att ha sett ett tv-program då han gjorde en Ceasar sallad (HÄR är Jamies recept)
Fortsätt att arbeta in mjöl tills degen börjar släppa från kanterna av bunken. Det är väl lika bra att man passar på att ge en känga åt landets pizzerior också
Förra veckan firade vi med rosébubbel från Alexandre Bonnet (för tillfället lyxförpackad i ett spetsprytt fodral designat av Ida Sjöstedt) – en mycket trevlig och vacker champagne som fungerade fint både som fördrink och till bärdesserten
Det är ett recept från Jim Lahey, han med det knådfria brödet, som numera driver pizzeria. Följ gärna länken från själva pizzareceptet till degreceptet och titta på videon, jag tyckte den var bra
” För det tar verkligen inte mer än tio minuter från deg till pizzakartong. För ytterligare 95 kronor får vi en välmatad vit pizza, en tomatsåsfri variant med ursprung från Neapel. Kanske är det inspirationen från världshistoriens första Margherita, bakad av Raffaele Esposito redan 1889
En SJ-baguette med kyckling och bacon, förutom det fluffdegiga brödet var den förvånansvärt god med krämig majonnäs och saltgurka eller så var jag bara väldigt hungrig
Sent i går kväll kom vi hem från några fina dagar i Danmark med vänner. Vi körde den ca en timmes långa bilfärden från båten i Fredrikshavn till Lökken där vi började med att promenera i regnet i jakt på en lunchrestaurang