Brödet med rågmjöl recept

Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Det går även att förvara brödet i lergrytan
Baka bröd med filmjölk

Baka bröd med filmjölk

Brödet gick rätt fort att göra eftersom det är ett bikarbonatbröd. Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölk i
Nyttigt bröd!

Nyttigt bröd!

Resultatet blev ett underbart yoghurtbröd med hela frön och korn. Känn efter med en sticka efter en timme
Nattjäst bröd med råg och morot

Nattjäst bröd med råg och morot

Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det. Tillsätt sedan rågmjöl och vetemjöl som du tillsätter lite i taget
Nyttigt GI bröd

Nyttigt GI bröd

1 dl grovt rågmjöl. Rör ihop bakpulver och de olika mjölsorterna, fast bara hälften av vetemjölet, i en stor skål
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Pensla brödetmed ägg och strö på sesamfrön. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Enklaste brödet

Enklaste brödet

Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
En timmes bröd - från beslut till färdig limpa

En timmes bröd - från beslut till färdig limpa

Bearbeta degen i skålen med händerna så att den blir smidig. 2 dl rågmjöl (gärna grovt rågmjöl). Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 2 dl rågmjöl (gärna grovt rågmjöl)
Bröd med solroskärnor för bakmaskin

Bröd med solroskärnor för bakmaskin

150 g grovt rågmjöl. Häll i ingredienserna i den ordning dom står, jag häller alltid i oljan först så att den smörjer paddlarna, dom lossar lättare då
Enkelt bröd med frukt och nötter

Enkelt bröd med frukt och nötter

Täck ev brödet på slutet med ett bakplåtspapper om det blir för mörkt. Enkelt, gott och lite sött blev det här brödet och receptet kommer från COOP
Brödigt

Brödigt

Surdegsbrödet blev väl sådär. Vi hade standardrecept på grova och ljusa bröd medrågmjöl/vetemjöl, jäst, olja, sirap, salt och vatten/mjölk
Lättbakat bröd med frukt

Lättbakat bröd med frukt

Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull
Bästa brödet

Bästa brödet

Jag måste börja med att säga att det inte är jag som har namngett detta bröd utan det hette 'bästa brödet' i receptet, som jag hittade på köket
Grovt bröd

Grovt bröd

Täck med plastfolie och låt stå till nästa dag. Häll 4 dl kokande vatten över 2 dl grovt rågmjöl i en bunke. Blanda ner gårdagens smet och tillsätt 1/2 dl brödsirap, 2 tsk salt, 3 dl fint rågmjöl. 2 dl grovt rågmjöl. 3 dl fint rågmjöl