Fördelen med den här typen av skållning skållning är att brödet hålls färskt väldigt länge, samtidigt som brödet tar åt sig lite mer vatten än vanligt vilket bidrar till att göra det saftigt
Idag tänkte jag skriva några rader om soppan och brödet som jag postade på instagram förra veckan. Jag såg ett recept för hur länge sen som helst och jag kommer inte ihåg exakt var, när och hur men jag sparade det iaf i min telefon för att plocka fram det vid något bra tillfälle
Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
När jag var barn åt jag brödet fyllt med köttfärs. Jag hade inte för så länge sedan ätit en så jädrans god hamburgare med dressing på och den söta smaken ihop med krispig lite syrlig bostongurka tycker jag är så gott
Det här brödet är väldigt populärt i min familj. Det är sjuuukt saftigt tack var morötterna och godast att äta nybakat, varmt, med bara massa smör på tycker jag❤
Fredrik tog hem silvermedaljen i Hela Sverige Bakar 2013 och jag har sedan länge följt denna glädjespridare på instagram och motiverats och inspirerats av hans bakverk och bildskicklighet. Saftigt Långpannebröd ca 16 bitar. Grädda brödet i ca 13-14 min. Saftigt Långpannebröd ca 16 bitar 5 dl vatten
På det här sättet får brödet en fin och knaprig skorpa och saftigheten behålls inne i brödet (samma princip som att försteka en stek i panna innan den tillagas färdigt i ugnen)
Rödbetsbrödet håller sig saftigtlänge, men frys gärna in om du bakar mycket på en gång. allt beror på hur bred form du valt, om brödet är platt eller högt och hur länge det har jäst
Korvbrödet är glutenfritt, raffinerat sockerfritt och mejerifritt och kan enkelt göras utan nötter. Även om det kanske än så länge är mer svala sensommarkvällar med korvgrillning som hägrar så längtar jag faktiskt lite till hösten