De är nästan "för mycket" för mig och smakar alldeles för mycket salt och tillsatser. Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Igår provade jag att göra det kalljästabrödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Brödet blir saftigt och poröst samtidigt som det får en knaprig yta. Smula jästen i en bunke, värm mjölken fingervarm och häll den sedan över jästen coh blanda tills den löst sig
Surdegsbrödet blev väl sådär. Mörkt bröd smakar mycket mer. Vi hade standardrecept på grova och ljusa bröd med rågmjöl/vetemjöl, jäst, olja, sirap, salt och vatten/mjölk
Brödetsmakar lika gott med bara vetemjöl och givet kryddor, om man inte har något annat hemma. Håller du dig till jästmängden och vätskan så kan man blanda brödet hur man vill
Inget smakar så gott en kall vinterdag som nybakta bullar och varm O´boy tydligen. Dessa bullar är bakade utan jäst men med bakpulver och går därför oerhört snabbt att göra
Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>. )______________________________________________________Fler recept på frallor hittar du HÄR >>Detta brödet är billigt och ingår därför i kategorin "ekonomitips om mat" >>
Brödet blev lätt, luftigt och smakade supergott. Smula ner jästen i en degbunke. Vem denna "latmaja" är har jag ingen aning om, men eftersom det var så brödet kallades i originalreceptet så får det väl heta det här också