Brantevikssill recept

Brantevikssill på inläggningssill

Brantevikssill på inläggningssill

Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Brantevikssill är en torrlagd sill som är ett måste till påsk, midsommar och jul. Brantevik där brantevikssillen uppges komma ifrån ligger i Skåne
Brantevikssill på femminuterssill

Brantevikssill på femminuterssill

Det här är i praktiken samma recept som Brantevikssill på inläggningssill, men vet att en del söker på femminuterssillen så då vill jag göra det lättare för er
Sommarasill (Brantevikssill)

Sommarasill (Brantevikssill)

Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs. Snart midsommar och dags att lägga in sillen
Brantevikssill

Brantevikssill

Hur har ni det med påskförberedelserna. Här är de i full gång och nu har jag kommit fram till sillen. Världens godaste inlagda sill kommer från det lilla fiskläget Brantevik på Österlen
Brantevikssill

Brantevikssill

Lag ½ dl ättika 24% 3 dl vatten 0,25 dl salt. Ingredienser 500 gram färska sillfiléer 1 gul lök 1 rödlök 1 lagerblad 1½ msk citronpeppar 2 msk krossad kryddpeppar 1 msk krossad vitpeppar Ett knippe färsk dill 2½ dl socker
Brantevikssill

Brantevikssill

En lite annorlunda sill som man lägger in utan lag. Väldigt god. Tyvärr missade jag att ta en närbild på den så får bli en bild på hela julbordet
Brantevikssill.

Brantevikssill.

1 x 5-min sill. 1 Rödlök. 1/2 msk vitpeppar. 1 msk kryddpeppar. 1/2 msk svartpeppar. Zest från 1 citron. 1 smulat lagerblad
Brantevikssill

Brantevikssill

Dra skinnet av varje sillfilé så den delas i två smala filéer. Rör ihop ättiksprit, vatten och salt och lägg i sillfiléerna
BRANTEVIKSSILL MED ÄPPLE

BRANTEVIKSSILL MED ÄPPLE

Så här dagen innan nyårsafton lägger jag ut det andra sillreceptet som jag gjorde till julafton. Receptet kommer från tidningen Buffé och det var riktigt mycket goda smaker i den här sillen
Brantevikssill

Brantevikssill

Ingredienser Ingredienser 1 kg sillfiléer 0,75 dl salt 1,25 dl ättikssprit , 12% 7 dl vatten Kryddning 5 dl strösocker 1 dl salt 40 st vitpepparkorn , krossade 40 st kryddpepparkorn , krossade 1 msk citronpeppar 2 knippa(en) dill , hackade 2 st lagerblad 1 dl ättiksprit , 12 % 2 st gula lökar , grovt hackade 2 st röda lökar , grovt hackade Köp receptet
Brantevikssill

Brantevikssill

Ingredienser Portioner. 4 420 g 5-minuterssill 1/2 msk vitpepparkorn 1 msk kryddpepparkorn 1/2 msk svartpepparkorn 1 st rödlök rivet skal av 1 citron 1 smulat lagerblad 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan
Brantevikssill

Brantevikssill

Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar. Blanda salt, socker och kryddor. Varva kryddblandning, sill, dill och lök
Brantevikssill

Brantevikssill

Ställ Brantevikssillen i kylen i minst två dygn innan servering. Skölj filéerna väl och dra av skinnet
Brantevikssill

Brantevikssill

Till midsommar gjorde jag en variant av Brantevikssill på 5 minuterssill. Ingredienser. 1 paket 5 minuters sill 420 g
Lite påskinspiration och Brantevikssill

Lite påskinspiration och Brantevikssill

Så här kommer min mammas berömda recept på Brantevikssill. Brantevikssill (1 burk). Redan Långfredag och dags att planera både middagar, fikor pyssel