Skär blomkål, broccolioch purjolök i grova bitar. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten
Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccolioch blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratäng med lite broccolioch en krämig ostsås i, det behöves därmed ingen sås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmör till
Blomkål ochbroccoli är dessutom mina favoritgrönsaker, särskilt i varm form. Så trevligt med fler Gästbloggare, den här gången är det Charlott Holm som har lagat mat och fotograferat
Jag lagade en sån god blomkålsgratäng nyligen och testade sen med broccoli också. Då saltade och pepprade jag först för att sedan sätta på Aura-ost (blåmögelost), parmesan, svecia-ost och vanlig gräddost
Koka linserna, stek purjolök och lök, koka broccoli. Höll i en grönsaksbuljong med broccolin. Höll i smöret och mjölet på låg värme i en kastrull, höll sakta i havremjölken