Dela broccolin i små buketter och förväll de i lättsaltat vatten ett par minuter. Så vi har en ganska lugn helg här hemma, pysslar lite i köket, tittar på film och försöker trösta lillebror så gott det går
Så jag har gjort egna köttbullar som ligger i frysen, och igår gjorde jag en broccoliochskinkpaj. ~blanda broccoli, skinka, lök och ost i skalet och slå över äggstanningen
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Broccoli, paprika, rödlök, gröna oliver, tomat - det är bara fantasin som sätter stopp. Det gäller att hitta rätt balans och framför allt göra de övningar jag har fått från min kiropraktor Martin samt stretcha
Vill du göra pajen helt mjölkfri får du hoppa över osten helt, och kanske ta några grönsaker i stället, ex vis förvälld broccoli, purjo eller något annat
Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan, grädden och vattnet. Kavla ut degen till en rund platta och lägg den i en smord pajform
Koka broccoli. Då var det dags för en ny gästbloggare och denna gång är det Frida. Frida visade denna paj i en Viktväktargrupp på Facebook och jag tyckte det såg så gott ut så jag frågade om hon ville gästblogga här hos mig
Strö det rökta köttet över broccolinoch häll över äggstanningen. Dela broccolin i bitar. På sommaren gillar jag lättare mat, speciellt nu när jag är föräldraledig och det gäller att vara snabb i svängarna för att få i sig varm mat