140g strimlat alspånsrökt bacon. Fräs baconet i en torr stekpanna 2 min, tillsätt smöret och låt det smälta, lägg i broccolin, purjolök och fräs några minuter. 140g strimlat alspånsrökt bacon
Stek baconet. Lägg bacon o broccoli i pajskalet o slå på äggfyllnigen. 2 pkt bacon2 "nävar" broccoli (jag tog fryst)1 dl keso1 dl mjölk½ dl riven ost3 äggSalt,peppar och oreganoBlanda ingridienserna o tryck ut i en vanlig pajform. 2 pkt bacon
Man kan ju ha i typ vad man vill i pajer men jag valde att tillsätta bacon. 1 pkt bacon (går att byta mot kyckling, skinka eller något likanande)Broccoli Stek baconen och lägg i pajskalet
Ingredienser Broccolipaj För 4 personer Tillagningstid. 75 minuter Pajdeg 3 dl mandelmjöl 0,5 dl skalade sesamfrö 1 msk psylliumhusk/fiberhusk 1 tsk himalayasalt/havssalt 40 gram kokosolja 1 st ägg Fyllning 300 g broccoli 1 st gul lök 250 g champinjon 125 gram bacon 5 st cocktailtomat Använd ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Fördela bacon och broccoli i pajskalet. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat
Stek båda bacon paketen. Ta ut formen och häll i bacon och broccoli. 280 g Bacon ( två paket ). Häll mjöl, salt, margarinet och vatten i en plastpåse och knåda