Brunch ägg recept

Brunch: lax, ägg, minirösti

Brunch: lax, ägg, minirösti

De revs snabbt och fick bli små miniröstis att servera till stekta ägg och rökt lax tillsammans med stekt tomat, sallad och citron

Brunch med bacon och ägg

Efteråt skulle vi ha lite brunch hemma hos oss. fyllning (här är det fritt att lägga i vad man känner för och nedanstående är bara lite förslag)
Ägg florentine – till brunch eller påskbuffé

Ägg florentine – till brunch eller påskbuffé

En smakrik gratäng med spenat, krämigt pocherat ägg och ostsås. Och skulle du vara smörgåsfundamentalist, så funkar det att lägga en skiva gott bröd i botten och göra gratinerade smörgåsar
Gris, ost, ägg o tomat = brunch

Gris, ost, ägg o tomat = brunch

Dagens brunch bestod till största delen av gårdagens inhandlade varor (läs mer här och här). rökt fläsksida från Domta, ostar från Vallgarns mejeri (Vit caprin, Blå Edda och färskost med pepparrot), Röbets-samba (röbets- och päronmarmelad) från Lagerlöfska magasinet och äggröra med tomater
Brunchen

Brunchen

Brunchen bestod av croasianter, frallor, nutellarullar med jordgubbar, äggröra, bacon, krovar, pizzaslisar, yougurt med blåbär och granola, äppelpaj med vaniljsås, minimunkar, massor av olika frukter, kaffe, islatte, jordgubbs och hallonsmoothie och juice
Bakade ägg med spenat & parmaskinka

Bakade ägg med spenat & parmaskinka

En enkel och god rätt som passar utmärkt till en brunch. Knäck i ett ekologiskt ägg. Lägg på ett par blad färsk babyspenat, lite riven lagrad ost, salt och svartpeppar
Bakade ägg med ratatouille

Bakade ägg med ratatouille

Lägg allt i en mindre stekpanna. Kläck äggen direkt i pannan och sätt på lock, låt äggen gå klart, smaksätt med salt och peppar
Ugnsbakade ägg med spenat och ost

Ugnsbakade ägg med spenat och ost

Nu när påsken närmar sig tänkte Najni att det kunde vara på sin plats att dela med sig av ett äggigt recept på en underbar frukost eller brunch
Ägg benedict

Ägg benedict

Denna vecka utmanar jag mig rejält genom att göra en riktig brunchklassiker. Utmaningen består i att för första gången pochera ägg
Fyllda ägg med parmesanröra

Fyllda ägg med parmesanröra

Krämiga godbitar till brunch. rom och persiljaKnäck äggen så endast toppen går bort. Vispa ihop äggen med grädde, ost, salt och peppar
Pocherade ägg

Pocherade ägg

Knäck äggen ett i taget i en kopp. Sänk koppen till vattenytan och låt ägget försiktigt glida ner i vatten
Ostiga ägg

Ostiga ägg

Men så snubblade jag över ett recept ämnat för frukost eller brunch. Och det handlar inte om några ostgratinerade ägg om ni nu trodde det