Brunkål julbord recept

Brunkål

Brunkål

Brunkål måste finnas på julbordet hos oss. Julen närmar sig och en del kan man göra i god tid. Det är mina skånska rötter som gör sig påminda
Brunkål

Brunkål

Brunkål är något som har blivit en tradition här hemma på vårat julbord under de senaste 5 åren, så himlans gott och dessutom så enkelt att göra
BRUNKÅL

BRUNKÅL

Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet. 1vitkålshuvud. 2 msk smör. 1-2 msk ljus sirap
Brunkål

Brunkål

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna. Ringla på sirap och slå på lite skinkspad eller buljong

Julbord 2010

Årets julbord hos Millan & Chrisse innehöll en hel del nyheter för familjen. Sill & Lax På första delen av julbordet är det mesta hämtat från havet, med lax och sill
Brunkål

Brunkål

Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna

Julbord hos Millan & Chrisse 2011

Köttbullar, Prinskorv, Julskinka, Österlensenap, Senapssås, Brunkål, Julkryddad brysselkål, Leverkorv & rödbetssallad
Hälsosamma val på julbordet

Hälsosamma val på julbordet

Kålsorter Brunkål, rödkål, brysselkål och grönkål innehåller massa antioxidanter som finns i E- och C-vitamin och betakaroten
Rödkål

Rödkål

Servera på julbordet. Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta
Krämig grönkålssallad

Krämig grönkålssallad

Att ha någon annan kål än den bruna varianten på julbordet har vi aldrig provat, brunkål är det som gäller och så har det varit sen urminnes tider när det äts skinka, prinskorvar och köttbullar för vår del
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål. Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

I detta receptet skall du inte använda buljongen till något men du kan alltid ha den i lite brunkål eller i en soppa så häll inte ut den
Krispigt fantastiskt god Grönkålssallad

Krispigt fantastiskt god Grönkålssallad

Fast som stekt [eller vad det nu är man gör med den, precis som med brunkål] är inte alls det samma som att äta den som en sallad och efter att vi ätit julbord på Ikea i november där en av rätterna var en kall grönkålssallad som var jättegod har jag tänkt att jag måste bara prova på att göra något liknande själv
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Eller den enorma julskinkan, som skärs upp direkt på gästernas tallrik, ackompanjerad med riktig skånsk brunkål, för den som gillar det
Nyttig grönkål kungligt populär

Nyttig grönkål kungligt populär

Här är brunkål till skinkan en självklarhet. Särskilt med tanke på att ICAs kundtidning Buffé i det senaste numret utnämner just grönkål till "ny kung på julbordet
Grönkålsrisotto och en kryddmix.

Grönkålsrisotto och en kryddmix.

Grönkål äter man tydligen främst i Halland vid juletid och då kallas den för långkål, här nere i våra delar av landet är det mest brunkål som äts till skinkan och på andra platser är det rödkål som gäller
Julafton och maten 2014

Julafton och maten 2014

Mamma & Pappas klassiska brunkål. När julbordet är uppdukat och man får njuta av både mat och sällskap, då är livet ganska perfekt