Brunkål passar perfekt till julskinkan. Nu för tiden när man köper färdiglagad skinka brukar jag använda spadet som blir i julskinkeförpackningen till brunkålen
Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills kålen känns klar. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna
Lägg skinkan i en ugnssäker form. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. Whiskygriljerad julskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader. Griljera mitt i ugnen ca 10-15 minuter, så att den får en snygg yta
Grönkål, rödkål och brunkål vart vi än vänder oss. Toppa kålen med lite mer getost och valnötter och grädda sedan i ugn - cirka 30 minuter på 200 grader
Micke är på gång att göra brunkål. Ugn. så tycker jag om just denna brunkålen också. Nu under förmiddagen så har jag minsann bakat två omgångar av dessa bullarna
brunkål, se recept nedan. Ugn. Brunkål. Smörj en stor ugnsform. brunkål, se recept nedan. Ugn. Ugn. Går bra att frysa in den i en plastpåse igen och värma upp den i en gryta eller i ugnen