En kväll bestämde Niklas att vi skulle äta kotletter och potatis. Champinjoner dränkta i brunsås. Samtidigt bestämde jag att vi skulle slå ihop goda ting att servera till
Lägg kotlettskivorna i en ugnsform och gör sedan iordning brunsåsen. Men nu när husman återigen är hett så varför inte tänkte vi och det vart väldigt bra med många gamla smaker man minns i brunsåsen och tillbehören
Upplägget jag valde denna gång blev åt det klassiska hållet med en gräddig brunsås och kokt potatis. När jag senast besökte Möllevångstorget och Malmö Kötthandel, fick jag syn på en riktigt fin kotlettrad av gris
Eftersom det nästan känns som jag är uppvuxen på enbart kotletter, vilket inte är helt sant, men det var mycket kött och brunsås, så jag kan erkänna att kotletter är inte något jag lagar särskilt ofta
Man har klassiskt sett potatis och brunsås till köttfärslimpa men det går lika bra med tex pasta. 100 gram champinjoner 1 gullök 2 vitlöksklyftor 1,5 dl gräddfil 1 msk ströbröd Ett paket kotlett bacon (bara 9% fet) 500 gram nötkött Sätt ugnen på 200. 100 gram champinjoner 1 gullök 2 vitlöksklyftor 1,5 dl gräddfil 1 msk ströbröd Ett paket kotlett bacon (bara 9% fet) 500 gram nötkött Sätt ugnen på 200
Torka av kotletterna, snitta kanterna på ett par ställen och krydda båda sidor med salt och peppar. Hetta upp matfettet på medelvärme i en stekpanna och bryn kotletterna ca 5 minuter på var sida. 4 kotletter
När jag växte upp åt vi ofta kotletter med brunsås och det kan jag bli så sugen på. Det är hur smidigt som helst när man inte vill stå vid spisen och steka en massa kotletter