Köttbullarna ska vara god, men såsen ska också vara god och det är inte lätt att få till en god sås. Köttbullar, brunsås och kokt potatis och en riktigt svensk klassiker och något jag också oftast väljer ute på restaurang om jag äter på en klassisk svensk restaurang där denna rätten finns
Rulla köttbullar av färsen, blöta händerna innan du rullar så går det lättare att få dem jämna. Servera köttbullarna med brunsåsen, kokt potatis, lingonsylt och saltgurka
Till den goda köttfärslimpan rekommenderas brunsås och gelé eller lingon. Det är så finurligt lätt. Köttfärslimpa som du svänger ihop på nolltid och som alla kommer älska är den här varianten
Tillräckligt smakrikt för att pigga upp vardagen i brunsåsens och mellanmjölken förlovade land. Blanda allt till en smet – går lättast om man använder händerna
Servera gärna dina julköttbullar som en del av julbordet, eller med ett gott potatismos, brunsås och lite lingonsylt eller äppelmos och ett glas av Patchworks IGP Marche, ett fantastiskt bra rödvin till lite mustigare mat
Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta med lingon till sist. Skär bort den grova delen av bladnerven, då blir de lättare att rulla ihop
Garnera med lite bladpersilja och servera sedan med grönpepparsås eller brunsås. Prova genom att sticka in en gaffel ,om den glider in lätt är den färdig