Brunsås lätt recept

Brunsås till köttbullar

Brunsås till köttbullar

Köttbullarna ska vara god, men såsen ska också vara god och det är inte lätt att få till en god sås. Köttbullar, brunsås och kokt potatis och en riktigt svensk klassiker och något jag också oftast väljer ute på restaurang om jag äter på en klassisk svensk restaurang där denna rätten finns
Köttfärsbiffar med brunsås

Köttfärsbiffar med brunsås

315,7 kcal23,3 g protein19,5 g fett11,6 g kolhydraterKöttfärsbiffar och brunsås, 6 portBiffar. 3 dl sky1 köttbuljongtärning2 msk vetemjöl1 dl vatten1/2-1 tsk kinesisk soja2 msk lätt crème fraichesvartpeppar1
Köttbullar med kokt potatis & brunsås

Köttbullar med kokt potatis & brunsås

Rulla köttbullar av färsen, blöta händerna innan du rullar så går det lättare att få dem jämna. Servera köttbullarna med brunsåsen, kokt potatis, lingonsylt och saltgurka

Köttfärslimpa

Till den goda köttfärslimpan rekommenderas brunsås och gelé eller lingon. Det är så finurligt lätt. Köttfärslimpa som du svänger ihop på nolltid och som alla kommer älska är den här varianten
Cevapcici – smakrik husman från Balkan

Cevapcici – smakrik husman från Balkan

Tillräckligt smakrikt för att pigga upp vardagen i brunsåsens och mellanmjölken förlovade land. Blanda allt till en smet – går lättast om man använder händerna
Amerikansk Pumpapaj

Amerikansk Pumpapaj

De klassiska tillbehören är bland annat tranbärssås, potatismos, sötpotatis, haricot verts, ärter, majsbröd och brunsås
Veganska julköttbullar

Veganska julköttbullar

Servera gärna dina julköttbullar som en del av julbordet, eller med ett gott potatismos, brunsås och lite lingonsylt eller äppelmos och ett glas av Patchworks IGP Marche, ett fantastiskt bra rödvin till lite mustigare mat
En schnitzel från Wien.

En schnitzel från Wien.

Ingen sås denna gången, det brukar variera från gång till gång, ibland gör vi en brunsås på stekskyn i pannan och smakar av med kryddor och fond
Kåldolmar med gräddsås

Kåldolmar med gräddsås

Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta med lingon till sist. Skär bort den grova delen av bladnerven, då blir de lättare att rulla ihop
Lammstek med rostade grönsaker

Lammstek med rostade grönsaker

Garnera med lite bladpersilja och servera sedan med grönpepparsås eller brunsås. Prova genom att sticka in en gaffel ,om den glider in lätt är den färdig