Brunsås med lingon recept

Köttbullar med brunsås

Köttbullar med brunsås

Servera med potatis o lingon. Krydda med lite salt,peppar lite lite dragon e gott. 1 ägg (att binda fast smeten med). 1 ägg (att binda fast smeten med)
Köttfärsbiffar med brunsås

Köttfärsbiffar med brunsås

Den som vill serverar lingon till, men annars passar smörgåsgurka ypperligt. Förmiddagen spenderades ute i Delsjön med jobbet
Köttbullar med brunsås

Köttbullar med brunsås

Servera med potatis och rårörda lingon. Brunsås. Skala och finhacka eller riv löken, bryn den gyllenbrun tillsammans med sockret
Svamp- och cheddarbiffar med brunsås

Svamp- och cheddarbiffar med brunsås

Biffarna passar precis lika bra medbrunsås och lingon som på en burgare. Servera gärna allt med någon enkel form av potatis (mos var lite overkill märkte jag), lingonsylt och ärtor eller pressgurka
Klassisk pannbiff med lök

Klassisk pannbiff med lök

Brunsås. Servera med kokt potatis och råröda lingon. Tag några varv med pepparkvarnen. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först på medelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk

Köttfärslimpa

Till den goda köttfärslimpan rekommenderas brunsås och gelé eller lingon. Köttfärslimpa som du svänger ihop på nolltid och som alla kommer älska är den här varianten
RECEPT: klassiska köttbullar i ugn, temperatur + tid

RECEPT: klassiska köttbullar i ugn, temperatur + tid

Köttbullar med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon är ju en klassisk svensk hit. Servera nu köttbullarna tillsammans som de är med spaghetti eller gör dem i italiensk tomatsås eller gräddig brunsås
Kåldolmar med gräddsås

Kåldolmar med gräddsås

Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta medlingon till sist. Severa kåldolmarna med kokt potatis, såsen, kokta grönsaker och lingon
Kåldolmar

Kåldolmar

Blanda alla ingredienser och låt smeten vila i kylen i 30 minuter2 Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Grädda i 20 min i 200° CServera medlingon, kokt potatis och brunsås
Kålpudding - klassisk husmanskost

Kålpudding - klassisk husmanskost

brunsås,. Krydda färsen med salt och vitpeppar. Till kålpuddingen serverade jag potatis, gräddsås och lingonsylt
Bönbullar

Bönbullar

Förutom att servera bönbullarna på klassiskt vis med kokt potatis, brunsås, vinbärsgelé och smörgåsgurka, så brukar jag ibland servera dem med ugnsstekt potatis och portersås