Forma färsen till stora biffar och stek i rikligt med smör. -) Det fick bli en klassiker, pannbiff med brunsås men med en liten twist i form av kryddningen som blev ramslök
Forma tillpannbiffar och stek i rikligt med smör och olivolja. Börja med att hacka lökarna smått och stek på i smör i en stekpanna tills allt är mjukt och fint
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA TILL SÅSEN. Ris eller potatis och en fräsch grönsallad och en brunsås. tillsätt vätskan, allt på en gång, under kraftig omrörning
Blöt händerna och forma färsen tillpannbiffar (eller köttbullar och du orkar). Så nu kan Alma följa med storasyster till stallet utan att vi behöver oroa oss
-) Ramslökssmöret serverades med pannbiffar och brunsås och till det kokte jag blomkål och broccoli. Har faktiskt aldrig ätit ramslök förut (tror jag) och definitivt aldrig tillagat något av det själv
Brunsås. Vill man tillsätta andra kryddor är det inget fel i det. Nu var det verkligen ett bra tag sedan jag serverade pannbiff med karamelliserad lök och det satt som en smäck nu
Vi åt ris och brunsåstill biffarna. men jag tror potatismos skulle passa fin, fint till. Pannbiffar är lätta att göra och kan smaksättas på en hel del olika sätt
Men eftersom jag tycker om att äta otraditionell mat så serverade jag inte mina pannbiffar med potatis, brunsås och lingon (som för övrigt inte går att få tag på här om man inte åkter till IKEA)
Jag tänkte att med den söta rotfrukten i biffen så skulle det passa med en syrlig sås till, det hade självfallet gott bra att göra löksås, skysås eller brunsås och servera lingon till
Och vad passar med potatismos och en pannbiff om inte brunsås och lök. Löken istället för mandelmassan och en kantarelldoftande brunsås för att ge potatismoset extra krämighet och smak