Köttbullarna behöver inte vara alldeles klara när man lägger dem i såsen, med ett lock över stekpannan så blir de ganska snabbt färdiga av värmen från såsen
Jag hade min pappa hemma på söndagslunch och han äter helst vanlig husmanskost med brunsås, kött och potatis, men nu såg han ändå lite nöjd ut så det tar jag som ett gott betyg
brunsås, Gräddig sås, Husmanskost, Sås. Snabbtur till Düsseldorf. « Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva Snabb pasta med trattkantareller »
Recept på en snabb och enkel brunsås hittar du längst ner i inlägget. Förutom att servera bönbullarna på klassiskt vis med kokt potatis, brunsås, vinbärsgelé och smörgåsgurka, så brukar jag ibland servera dem med ugnsstekt potatis och portersås
1-2 dl brunsås (eller det du har kvar). Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 min, känn med en sticka)
När det sedan började mixas på allvar i casa Karlfeldt kom ju snabbt Mai Tai på tapeten. När jag nu senast skulle ge mig iväg på rosenvattenjakt fick jag sur bekräftelse på Landet Brunsås uttalande att 8 av 10 av landets Ferrari-ägare är ICA-handlare
Låt sedan fyllningen ligga i ett durkslag över en bunke (spara vätskan och gör en god brunsås om du vill) medan du gör pirogerna, för att vara säker på att inte få för mycket vätska i pirogerna
Och vad passar med potatismos och en pannbiff om inte brunsås och lök. Jag började fundera på det här i fredags och ganska snabbt insåg jag att det närmaste en salt semla som man kommer ju givetvis borde vara en burgare
Och vad passar med potatismos och en pannbiff om inte brunsås och lök. Jag började fundera på det här i fredags och ganska snabbt insåg jag att det närmaste en salt semla som man kommer ju givetvis borde vara en burgare