Brylepudding med karamellsås recept

Brylépudding

Brylépudding

Initialt serverades brylépudding medkaramellsåsmedan crème brûlée, som förmodligen är en senare uppfinning, har ett bränt lager av socker på ytan
Brylépudding

Brylépudding

Lossa med en kniv runt kanten på formen om puddingen inte lossnar. Lägg serveringsassietten ovanpå formen och vänd upp och ner, häll karamellsåsen över

Creme Caramel – Brylépudding

Crème brûlée har ett hårt och knaprigt karamelltäcke medan creme caramel serveras med mjuk karamellsås, likväl gjord av karamelliserat socker
Brylepudding

Brylepudding

Smält sockret till karamellsåsen i en ren och torr stekpanna på medelvärme under omrörning. Jag beslutade mig för att göra en Brylepudding, ett säkert och välprövat kort för oss utan Brylebrännare, vilket jag i och för sig förärades med i julklapp
Crème caramel

Crème caramel

Och trots att man måste koka karamellsås och fixa med vattenbad så är den ganska lätt att göra. Börja med karamellen

Crème Brûlée

Desserten förväxlas ofta med brylépudding som har liknande smak men är fastare i konsistensen och serveras uppstjälpt med en karamellsås

Brylépudding - Creme caramel

Créme brûlée är ganska lik med karamelliserat socker som ett lager över pudding medan i brylépudding är det bränt socker som en ljuvlig sås i själva formen

Brylépudding – Creme caramel

Créme brà»lée är ganska lik med karamelliserat socker som ett lager över pudding medan i brylépudding är det bränt socker som en ljuvlig sås i själva formen

Brylé Espresso

Ringla 1 tsk av karamellsåsen i 4 portionsformar eller kaffekoppar. 1 paket pulver till brylépudding (inklusive en påse karamellsås)

Brylé Espresso

Ringla 1 tsk av karamellsåsen i 4 portionsformar eller kaffekoppar. 1 pkt pulver till brylépudding (inklusive en påse karamellsås)