Jag har tidigare gett mig på att testa att laga meze, men ville denna gång testa lite andra rätter. Rör sedan ned så mycket olivolja att röran får en dipvänlig konsistens
Receptet ger en stor sats och kan minskas beroende på hur mkt man vill göra, men eftersom jag inte gör piroger så ofta passar jag på att göra mycket och frysa in
2½ msk vatten (lite mer vatten kommer jag även tillsätta). förgrädda 200 grader tills botten håller på att ta färg. 2½ msk vatten (lite mer vatten kommer jag även tillsätta). förgrädda 200 grader tills botten håller på att ta färg. 2½ msk vatten (lite mer vatten kommer jag även tillsätta). 200 grader tills botten håller på att ta färg
Därefter spolar jag dem i kallt vatten. Innan skalning häller jag på ljummet vatten och knäcker äggen och låter dem ligga i ljumma vattnet någon minut innan jag skalar äggen
I detta stadie går den bra attfrysa om du gjort denna några dagar i förväg. Lägg ut all lax på plastfilm så de får en platt del ungefär lika stor som en ungnsplåt
Pirogerna går att förbereda och frysa in. Min son är inte förtjust i ägg och dottern gillar inte russin i fyllningen, så jag bestämde mig att göra som den tacopaj jag brukar göra, fast i pirogformat
Jag verkligen älskar att det är fräscht, somrigt och, trots att man får lite äcklig andedräkt efteråt, så är kombinationen mellan basilika och vitlök exemplarisk
Förväll sparrisen och mörötterna al dente i rikligt saltad vatten som sjuder. Och dressingen blandar du enklast i en liten mixer genom att vispa äggulan och vinägerna skummigt, tillsätt därefter oljan först droppvis sedan snabbare