Buffemat kall recept recept

Kall kyckling till buffén

Kall kyckling till buffén

Recept. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Buffémat

Buffémat

Här och här hittar du ett par andra receptkallskuret. Då är kallskuret som man fixar själv så lätt
Thailändsk kyckling

Thailändsk kyckling

Mattipset ni får idag kan man servera förslagsvis som buffémat, till kycklingsallad eller kanske till ris eller nudlar med en god kall sås
Tonfiskpaj

Tonfiskpaj

Längre ner finns fler recept på det jag serverade. Längre ner finns fler recept på det jag serverade. 150 kallt smör (nästa gång minskar jag på fettet till 125 g). 150 kallt smör (nästa gång minskar jag på fettet till 125 g). 150 kallt smör (nästa gång minskar jag på fettet till 125 g)

Den ultimata buffén

Även det här receptet kommer från Remsan, örtmarinerad fläskfilé som serveras uppskuren och kall. Till det bjöds det Remsans lyxiga potatisssallad och min egenkomponerade kalla grillsås med fetaost och rödlöksmarmelad
Vit pizza med spenat, svamp och vitlök

Vit pizza med spenat, svamp och vitlök

Ibland får man en halv burk färskost över, ni vet när receptet säger 100g och alla burkar är på 200g. Värm vattnet fingervarmt (jag brukar köra 2½ dl kallt + 1½ dl hett från vattenkokaren så blir det ganska lagom)
Vinmarinerad Rostbiff

Vinmarinerad Rostbiff

Skiva rostbiffen tunnt och servera kall eller värm på låg effekt i någon minut och servera med tex en potatisgratäng
Enkel och God Pastasallad

Enkel och God Pastasallad

När pastan är klar, häll av vattnet och fyll på med kallt vatten och häll sedan av. Se recept. Sila av och skölj ärtorna i kallt vatten
Tsatsiki med dill

Tsatsiki med dill

Ställ såsen kallt till servering. Det finns många olika recept på tsatsiki och i sommar gjorde min syster sin tsatsiki med dill
Brie- och salamipaj!

Brie- och salamipaj!

Jag har en hel del pajrecept här på bloggen. Är ni sugna på fler recept är det bara att klicka in på kategorin ”pajer” här till höger
Scotch eggs / Skotska ägg

Scotch eggs / Skotska ägg

Kan vi kalla det en friterad köttbulle med kokt ägg i. Det är första gången som de gjordes i vårt kök så den här gången bjuder jag mest på en receptskiss utifrån vår första erfarenhet
Matjestårta

Matjestårta

Låt stå kallt i kylen. Lägg två gelatinblad i kallt vatten ett par minuter. Fisk och skaldjur buffémat, creme fraiche, gräddfil, gräslök, kavring, matjessill, midsommar, påsk, recept, sill, sommar, svenska smaker 4-5 skivor kavring (typ 100 gram)
Salmalax med svenska smaker

Salmalax med svenska smaker

Fördelen var förstås att det kunde stå kallt fram till servering och det blev en lagom mellanrätt i soffan på åtta-rätters-menyn