) Den här förrätten kan ju varieras med en mängd olika fyllning och passar även till utflyktsmat eller som buffémat om du skär lite mindre bitar av rullen
10 pers på buffé (om du gör den som huvudrätt, räkna med ca 150 g kött/pers och öka på mängden rubb och honung med 0,5 dl). Pernilla 10 pers på buffé (om du gör den som huvudrätt, räkna med ca 150 g kött/pers och öka på mängden rubb och honung med 0,5 dl)
valfri mängd arabiska kryddor, vi använde dukka, kabsa spices och couscous spices (loomi är en annan kryddingrediens som är jättebra om man vill få den där riktiga mellanösterssmaken
Passar även utmärkt som drinkingrediens till en mängd drinkar. Förra veckan så fick jag hem sååå sjukt coolt pressutskick från Disaronno Milano så jag baxade nästan av när jag öppnade kartongen
Dessutom minskade jag en del på mängden rödlök. 13 dl hel dinkel (jag använde 2 påsar från Friggs)rivet skal och saft från 3 citroner2-3 tsk salt2 msk flytande honungnymald svartpeppar1,5 dl olivolja6 rostade inlagda paprikor2 rätt stora rödlökar, hackade2 knippen persilja, finhackadKoka dinkeln i dubbla mängden saltat vatten (26 dl), ca 20 minuter