Ett recept som gick under "Extra Lättlagat". Blanda grönsaker, bulgur, oliver och ruccola. Från förra årets sista nummer av Laga Lätt (12/11) hittade jag detta recept. Bulgur med kyckling och fetaost2 dl bulgur1 hönsbuljongtärning2 vitlöksklyftor1 påse frysta ratatouillegrönsaker (tex Findus Green deli 400g)1 dl oliver50 g ruccola500 g kycklingfilé1 pkt fetaost (150g)salt och pepparKoka bulgur med buljongtärning enligt anvisningarna på förpackningen. 2 dl bulgur
Så länge möjligheten att laga, blanda och mofsa ihop saker i kärl funnits. Bulgur med kyckling och rostad tomat, det känns som man äter något som mänskligheten ätit väldigt länge
Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Under tiden kan du tillagabulguren (ris går också bra) enligt anvisningarna på förpackningen. Har därför skapat en ny kategori som heter "Lunchtips" där ni kan hitta tips på vad ni kan laga till lunch eller middag när inspirationen tryter
Och att det dessutom går relativt snabbt att laga är extra plus. Barnen tycker det är roligt att äta direkt från pinnarna och jag älskar kombinationen tzatziki och bulgur
Bulgur är dessutom mer näringsrikt än ris och couscous, går snabbt att laga och fullt av fibrer. Nyttiga hamburgare gör du enkelt på kycklingfärs - gott och lättlagat
Ganska bra nu när jag inte har tid att laga lika mycket mat och resten av familjen inte tycker att det är lika kul att hålla på och exprimentera i köket
Koka bulgur enl anvisningar på paketet (bulgur+vatten+kycklingfond). I o m att det är bulgur i salladen så behövs inget bröd till salladen enl mitt tycke men det är ju självklart valfritt
Koka bulgurn. Smaksätt med vitlök, paprikapulver och soja och blanda ner den kokta bulgurn. Garnera med 1 dl rensade räkor + 2 skivor ananas (färsk eller konserverad i juice) 1 dl fullkornsbulgur