Bulgur med ev smaksättning. Rödbetor, färdigkokta. Bulgur, tips, hetta upp pannan ordentligt och tillsätt den mängd bulgur du ska koka, rosta bulguren tills den blir gyllenbrun
Jag serverar mina rödbetor med kanelmarinerade linser, kokt broccoli, bulgur, foccacia och fetaostsås med paprika (se recept här, här, här och här) men du kan naturligtvis servera dem med vad du vill
Eftersom jag tycker så mycket om den här maten brukar jag faktiskt laga den (eller rostade rödbetor) på min födelsedag, vilken lämpligt nog sammanfaller med skördesäsongen för våra hemodlade squash och rödbetor
Istället för quinoa kan du använda couscous eller bulgur. Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på lite olivolja och smaksätt med salt, peppar och timjam (om du använder färsk timjam så tillsätt den först efter röbetorna kommit ur ugnen)
Koka bulgur och låt svalna (min var kall från kylen). Skala rödbetorna och hyvla eller skiva tunt. 2-3 rödbetor. Bulgur (kokad i buljong, kryddad med örtsalt, citronsaft & olivolja), 2 port kan bli lagom eller efter smak. 2-3 rödbetor 2 morötter
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi m. Koka bulgur enligt anvisning. Blanda samman bulgur, grönsaker, kikärtor, citronsaft, zest, olivolja, salt och rikligt med rosépeppar
Jag blandade kokt kall bulgur med linserna och hade i kokta rödbetor. Den här underbara salladen är inspirerad av en av mina favoriträtter, rostade rödbetor med kanelmarinerade linser och fetaostsås
Jag äter gärna denna sallad ljummen tillsammans med exempelvis bulgur på hösten. En enkel sallad gjord på en oslagbar smakkombination - rödbetor, getost & pinjenötter