Är det något jag verkligen tycker om så är det denna maträtt, en sallad gjord på bulgur bland annat, och jag har äntligen lärt mig att göra den och tänkte dela med mig utav detta, väldigt enkla recept
Ris, couscous eller bulgur till grytan – eller bara ett gott bröd. Så jag knåpade ihop den här turkiskt inspirerade grytan med ett öga på gamla recept och en näsa över grytan
Myntasås (se recept nedan). För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Turkisktomatbulgur Libanesisk bulgurpilaff med kött Libanesisk bulgurpilaff med kyckling Gör såhär. På bilden har jag serverat bulgurn med patlican kebab, recept hittar du HÄR
Servera med turkisk/grekisk yoghurt. Recept med cirka mått. 1 finhackad gullök2 finhacakde palsternackor3 finhackade morötter1/2 zuccini, strimlad i stavar1 1/2 dl fullkornsbulgur2 dl röda linser2 st ekologiska grönsaksbuljongtärningarEtt par cm färsk riven ingefära1 tsk spiskummin1 tsk koriandernymald svartpepparpressad citronvattenFräs löken i olivolja, tillsätt spiskummin, koriander & ingefära. Låt koka upp & koka i ca 2 minuter, häll sedan i bulgur & linser (tar ca 11 minuter härifrån tills att soppan är klar). 0)Soppa serverad med turkisk yoghurt & färsk koriander om det finns till hands. 1 1/2 dl fullkornsbulgur
Jag provade att göra en variant på ett recept på vegetariska göttbullar härifrån. Till dessa små bollar serverade jag en lyxig sorts bulgur och lite tsatsiki
Recept. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet. Servera färsbiffarna med bulgur, tzatziki och tomater. 1 dl Matlagningsyoghurt Turkisk. 2 dl Matlagningsyoghurt Turkisk. 3 dl Bulgur